Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_blogi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra14/ftp/ciosmy.pl/media/data.php on line 27

Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_tagi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra14/ftp/ciosmy.pl/media/data.php on line 28
dawka witaminy c dla dzieci

dawka witaminy c dla dzieci

Wpływ różnych postaci dietetycznych tłuszczów uwodornionych na poziom cholesterolu w lipoproteinach w surowicy ad 5

LDL oznacza lipoproteiny o niskiej gęstości i lipoproteiny o wysokiej gęstości HDL. Stężenie cholesterolu całkowitego w surowicy było o 10 procent niższe po spożyciu diety na bazie oleju sojowego lub półmiękkiej margarynie niż po diecie maślanej, a poziom cholesterolu LDL był o 11 do 12 procent niższy (rysunek 1). Spadek wyniósł odpowiednio 3% i 5% po spożyciu diety typu stick-margaryna . Wartości dla margaryn miękkich i skróconych były średnie. Natomiast poziomy cholesterolu HDL były o 3 procent niższe po spożyciu diety z oleju sojowego i o 6 procent ni...

Więcej »

"Tomatofagia" i niedokrwistość z niedoboru żelaza

Pica, pragnienie nietypowych artykułów żywnościowych lub substancji nieżywnościowych, jest czasami związana z niedokrwistością z niedoboru żelaza.1,2 Pagofagia, czyli głód lodu, jest najczęstszym rodzajem pica, chociaż spożycie skrobi, gliny, brudu lub innych mogą również występować substancje obojętne.3 Gorączka różnych rodzajów żywności, zazwyczaj chrupiących lub słonych, była również związana z niedokrwistością z niedoboru żelaza.1 Niniejszym opisuję przypadek starszej kobiety z niedokrwistością z niedoboru żelaza, u której pożądanie świ...

Więcej »

Wpływ różnych postaci dietetycznych tłuszczów uwodornionych na poziom cholesterolu w lipoproteinach w surowicy czesc 4

Otrzymane równanie, bez swoistych dla danego osobnika, może zostać wykorzystane do oszacowania zmiany poziomu cholesterolu całkowitego, LDL lub HDL lub poziomu triglicerydów, wynikających ze zmiany diety na inną, z uwzględnieniem zmian w zawartości tłuszczów w pożywieniu. zawartość kwasu i cholesterolu. W powyższym modelu zastosowano proste i wielokrotne równania regresji, w tym wszystkie możliwe interakcje, w celu zbadania zdolności zmiany diety do przewidywania zmian poziomu lipidów w surowicy. Wyniki
Tabela 4. Tabela 4. Poziomy lipidów, lipop...

Więcej »
http://www.dobra-medycyna.info.pl 751#rossmann kody rabatowe , #prawo w biznesie opinie , #bellergot forum , #nabyte wady serca , #ostatnie stadium marskości wątroby , #trening nóg siłownia , #galeofobia , #piołun na raka , #wysokie trójglicerydy przyczyny , #benefity medicover ,